CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

Miért keresnek olyan keveset a magyarok? – brüsszeli tudatlanság és lelketlenség
Dátum: 2014. November 14. Friday, 18:56 Szerző: akac

Belföld
Ma reggel 4-kor keltem, hogy elérjem a hajnali repülõt, és idejöjjek Brüsszelbe egy ígéretesnek tûnõ tanácskozásra az európai munkabérek alakulásáról. Nem tudom, miért vártam csodát. Szokás szerint többségében lelketlen, szívtelen robotemberek voltak jelen elõadóként és hozzászólóként egyaránt.Az egyik fõ mondanivalójuk az volt, hogy a posztszocialista országokban, fõként Magyarországon azért nagyon alacsonyak a bérek, mert kisebb a produktivitás, azaz a munka hatékonysága, mint Nyugaton. A másik fõ mondanivaló az volt, hogy lehet ugyan, hogy Magyarországon és néhány más tagállamban 60-80 ezer forintot keresnek emberek, de a szegénység nem érinti az alacsony keresetû embereket, csak a munkanélkülieket. Felszólalásomban elõször is mosolyogva az elõadó szemébe néztem, és õszinte érdeklõdéssel rákérdeztem:


“Lenne kedves elmagyarázni, hogy pontosan mi a különbség egy Magyarországon dolgozó magyar ápolónõ és egy Ausztriában dolgozó osztrák ápolónõ hatékonysága között?” Majd pedig felhívást intéztem az európai parlamenti képviselõkhöz. Ebben egy kísérletre kértem õket. A kísérletben részt vevõk feladata, hogy képviselõi fizetésükbõl megtartanak havi 250 eurót, azaz 75000 forintot, a többit jótékony célra ajánlják fel. Így élnek egy évig, majd beszámolnak a parlament teljes ülésének arról, hogy amit megtapasztaltak, az szerintük szegénység-e, vagy valami más? Hozzátettem, hogy a kutatás hitelességéhez 100 EP képviselõre lenne szükség. Én máris jelentkezem elsõnek, és várom a következõ 99 önkéntes jelentkezését.


Mindkét felvetésemre némi zavarodottságot éreztem – nem is értem, miért. Arra szeretném kérni a Kedves Olvasókat, hogy személyes történetek megírásával segítsenek meggyõzni európai parlamenti képviselõtársaimat arról, hogy Magyarországon munkahellyel és jövedelemmel rendelkezõk is élnek szegénységben, továbbá arról, hogy a magyar és a nyugati munkavállalók “hatékonysága” között semmiféle érdemi különbség nincs, legalábbis a nyugatiak javára aligha van.


Köszönöm szépen a munkámhoz nyújtott segítségüket, minden Kedves Olvasónak szebb jövõt és szebb jövedelmet kívánok Brüsszelbõl!


Krisztina 
  Kapcsolódó linkek
· Több hír: Belföld
· Több hír: akac


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Belföld:

Apajpusztai Közlemény


  Hír értékelése
Értékelés: 3.5
Szavazat: 2


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies