CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

Magyar nyelvû szórólappal gyõzködik a körülzárt város kárpátaljai védõit
Dátum: 2015. February 03. Tuesday, 01:01 Szerző: akac

Külföld

Tíznél több kárpátaljai áldozata lehet az elmúlt napok kelet-ukrajnai harcainak. A Donyecki Népköztársaság állítása szerint teljesen körülzárták a Debalcevét védõ kormányerõket, akiket magyar röplapokkal is megadásra és szabad elvonulásra szólítanak fel.

 


 A 128. sz. kárpátaljai hegyi dandár tagjai is ott vannak a több oldalról bekerített Debalcevét védõ ukrán katonák között – írja az Origo. A frontvonal mögé nyúlványként beékelõdõ hadszíntérrõl folyamatosan ellentmondó hírek érkeznek, a Donyecki Népköztársaság jelentései arról szólnak, hogy már teljesen bekerítették a békeidõben 25 ezer lakosú iparvárost, a kormányzati források szerint azonban folyamatos az összeköttetés a védõkkel. Nem hivatalos információk szerint tíznél több kárpátaljai katona veszthette életét a Kelet-Ukrajnában folyó harcokban.

 

A hozzátartozók beszámolói szerint a kárpátaljai dandár katonái számára már nem csak a nehéztüzérségi támogatás szûnt meg, de a kézifegyverekhez való lõszerkészleteik is kimerülõben vannak. A Magyarországgal szomszédos Kárpátalja megye egyik legbefolyásosabb politikusa, Viktor Baloga, a Juscsenko-éra elnöki kancelláriavezetõje ultimátumnak is beillõ levélben figyelmeztette Petro Porosenko államfõt: ne engedje meg, hogy a város ugyanolyan pokollá váljék, mint korábban Ilovajszk és Volnovaha. Ha mégis ez történne, Baloga szerint „a kárpátaljai lakosság reakciója kemény és kíméletlen lesz”.

Az Origo információi szerint az ostromlók az ukrán és az orosz mellett lengyel, magyar és román nyelven is megadásra szólítják fel a védõket. Az Origo egy magyar nyelven írt röplapot is közöl:

A szórólap szövege a következõ:

„FELHÍVÁS!

Az Ukrán Hadsereg magyar nemzetiségû katonáihoz és tisztjeihez.

MAGYAROK!

A hatalombitorló kijevi rezsim olyan háborúba küld titeket, amit az ukrán nacionalisták és oligarchák saját országuk népe ellen visel.

Ez nem a ti háborútok!

Gondolkozzatok el azon, hogy érdmes e küzdeni a pénzes zsákok és hataloméhes õrültek érdekeiért?

Miközben titket a Donyecki és Luganszki megyék lakossága ellen küldenek, nõk és gyerekek ellen, egyetlen egy magát „szabadnak” és „demokratikusnak” nevezõ kijevi kormány sem volt hajlandó ratifikálni az 1991-es Népszavazás eredményeit, mikor is Kárpátalja lakossága letette szavazatát a nyelvi, kulturális, gazdasági és területi autonómia mellett.

A Donyeckben és Luganszkban, Kramatorszkban és Szlavjanszkban harcoló népfelkelõk egyben Kárpátalja szabadságáért is küzdenek!

Magyarok! Ne legyetek eszköz a kijevi rezsim kezében!

Ne harcoljatok a népfelkelõk ellen!

Délkelet lakossága nem ellensége a magyarságnak!”

 

http://mandiner.hu/ 
  Kapcsolódó linkek
· Több hír: Külföld
· Több hír: akac


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Külföld:

Honnan ered Ukrajna, kik az ukránok?


  Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Belföld

Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies