CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

Fidesz-KDNP veszprémi vereségének okai
Dátum: 2015. February 23. Monday, 17:03 Szerző: akac

Jegyzet

 

Elõször talán emlékeztetnék arra, hogy mi tette lehetõvé a Fidesz-KDNP parlamenti 2/3-ját. 

A Fidesz Polgári Szövetség a 2006-os õszi eseményeknek köszönhetõen fölényes gyõzelmet aratott az önkormányzati választásokon, ami vitathatatlanul megalapozta a 2010-es 2/3-os gyõzelmét. A Fidesz sokat köszönhet a „Kossuth térieknek”, a 2006-os morális forradalmunknak, amit persze nem köszönt meg.  A jelenlegi vereségének egyik oka éppenséggel az a morális deficit, amit, azóta önhibájából összehozott.  

A veszprémi vereség okai:

 

A kormány legutóbbi ötletszerû és átgondolatlan intézkedései:

-          Deviza-ügy: Kormány felemás, halogató politikája, a devizások érdekképviselõinek kizárása az egyeztetésekbõl, kizárólag a Bankszövetséggel tárgyalt.

-          A trafik ügy. Nem az állam koncessziós szerepvállalásával volt a baj, hanem pályáztatás kétes és antiszociális rendszerével.

-          „Internetadó:. Elõkészítetlen és rosszul kommunikált volt.

-          Megyei útdíj bevezetése: Elõkészítetlen, átgondolatlan, átláthatatlan és logikátlan. Egyértelmûen a kisemberek megsarcolását jelenti.

-          Az üzletek vasárnapi nyitva tartás: Értelmetlen és a vásárlói szokásokat jelentõsen befolyásoló intézkedés, amit elfogadható észérvekkel aligha lehet megmagyarázni.

 

A Fidesz-KDNP káderpolitikája:

 

A Fidesz középszintû politikusainak jelentõs része – polgármesterek, önkormányzati képviselõi, megyei és alapszervezeti vezetõi, vagy helyi kiskirályként, vagy jellegtelen pártkatonaként mûködnek. A helyi lakossággal nem tartják a kapcsolatot, a hatalom elhomályosította elméjüket.

Némedi Lajos MSZMP-s múltja, jellegtelen, sótlan megjelenése, visszafogottsága eleve alkalmatlanná tette egy ilyen fontos választási küzdelem megnyerésére.

 

Kampánystratégia:

 

-          A Fidesz-KDNP a biztos gyõzelem tudatában egy lagymatag kampányt csinált, üzenetei semmitmondóak voltak.

-          A balliberális sajtó elnyomta Némedi Lajos amúgy is kevés és gyengécske szereplését.

-          Az egész kampányon érzõdött mintha meg se akarnák nyerni a választást, hasonlóan a 2002-es országgyûlési választás elsõ fordulójánál.  

 

Összegzésképpen:

 

-          Veszprém 1.sz. választókerület 72 929 választópolgárai közül nem volt 13 872 választópolgár, aki a Fidesz-KDNP jelöltjére szavazott volna. Nem volt 13 872 választópolgár, aki azt akarta volna, hogy továbbra is megmaradjon a 2/3.

 

-          A balliberális rivális politikai erõ intenzív kampánya lehengerelte a Fideszt. Fõ céljuk a 2/3 feltörése volt. Ennek érdekében képesek voltak a pártérdekeiket félretenni és olyan választástechnikai megoldásban megegyezni, ahol a jelölt volt a fontos és nem a mögötte felsorakozó párt. – Lehet, hogy a „függetleneké” a jövõ?

 

-          A Jobbik a 14%-os támogatottságával hozta a formáját. Dr. Varga-Damm Andrea indítása jó döntés volt, mert sokkal több volt benne, mint egy mezei Jobbikos jelöltben, hiszen személye alkalmas lett volna a nemzeti radikális oldal integrálására.

 

-          A két kis párt, az Összefogás Párt, és a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt ismét leszerepelt, ami megérne egy mélyebb elemzést, legalább is a nemzeti oldal részérõl.

 

 

 

Nem örülök az általam hazaárulónak tartott balliberális oldal gyõzelmének. Sajnálom a Fidesz-KDNP pártszövetséget, de maguknak köszönhetik a vereséget.

Az mindenképpen zavar és zavarni is fog, hogy ettõl kezdve a balliberális oldal még elszántabban és melldöngetve fogja Orbánt támadni, holott a Fideszen belül vannak a fõ problémák.

 

Még Orbán Viktornak sem könnyû a saját szemétdombjának aljáig lekapirgálni.

 

 

2015. 02. 23.

Takács András


 
  Kapcsolódó linkek
· Több hír: Jegyzet
· Több hír: akac


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Jegyzet:

Csurka István: Tudatmódosítók


  Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 4


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Publicisztika

Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies