CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

Hülyeség kormányzati szinten
Dátum: 2015. March 06. Friday, 09:07 Szerző: akac

Jegyzet


Az üzletek vasárnapi nyitva tartással kapcsolatosan „Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikával foglalkozó miniszteri biztosa szerint a Demján Sándor vezette VOSZ átlépett egy határt és szakmai vita helyett politikai csatározásba kezdett.”

Szatmári Miklós miniszteri biztos kijelentése eklatáns bizonyíték arra, hogy a kormány „szakpolitikusai” között akadnak politikai dilettánsok.  Az ilyen buta kijelentések súlyosan aláássák a kormány tekintélyét, szakmai hitelét.
Nem kívánok filozófiai fejtegetésekbe kezdeni a politikáról, mint fogalmi, mint tartalmát illetõen, de mint politikával hivatásszerûen foglakozó állami tisztségviselõtõl elvárom, hogy tisztában legyen azokkal a fogalmakkal, amik munkája lényegét meghatározzák.

Nem kell különösebb kutatómunkát folytatni a „politika” szó definíciójának (elnézést – meghatározásának – a gyengébbek kedvéért) megismerése érdekében elég, ha a Wikipédiábán rákeresünk.

„A politika kifejezés az ókori görög polisz névbõl ered. A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat. … A politika valójában érdekek harca a közéletben, leginkább a közhatalomból való részesedésre vagy a közhatalom döntéseinek befolyásolására való igyekezet.”

Szeretném világossá tenni Szatmáry Kristóf és a hozzá hasonlók számára, hogy minden politika, ami az emberek és a világ sorsát befolyásolja. Csak az nem politizál, aki magosról tojik a világra. Bár ez sem igaz, mert éppenséggel azzal politizál, hogy nem vesz részt a közéletben, mivel az aktív kisebbség diktatúráját segíti elõ.

 

2015.03.06.

Takács András


 
  Kapcsolódó linkek
· Több hír: Jegyzet
· Több hír: akac


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Jegyzet:

Csurka István: Tudatmódosítók


  Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies