CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

Olasz sajtó: Washington elárulta európát
Dátum: 2015. September 08. Tuesday, 17:37 Szerző: akac

Külföld
moszkva-keze-hidfo.ru_

Olaszországban is nyíltan beszélnek az Egyesült Államok Európa-ellenes tevékenységérõl; Washington elárulja szövetségeseit, akadályokat állít és válságot zúdít Európára.
A La Repubblica (Köztársaság) olasz napilap szerint az Egyesült Államok elárulta Európát, mert kitartóan annak megakadályozásán dolgozik, hogy az Európai Unió egészséges gazdasági kapcsolatokat alakíthasson ki legfontosabb térségi partnerével, Oroszországgal. Washington emellett szándékos felforgatást folytat a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, ami az Európára zúduló migrációs válság elsõdleges kiváltó oka.

A lap szerint Európa problémái az Egyesült Államok globális tevékenységével kezdõdnek, és mivel ez egy szándékos aknamunka, emiatt teljesen érthetõ, ha európai kezdeményezésre nem fognak segédkezni a problémák megoldásában. A La Repubblica szerint

Washington szándékosan problémákat idéz elõ Európa számára, majd nem hajlandó segíteni azok megoldásában anélkül, hogy az Egyesült Államok vezetõ szerepe biztosítva lenne.

Szándékosan állítanak akadályokat Európa fejlõdésének útjába, majd olyan helyzetet próbálnak elõidézni, hogy azok megoldásában az Egyesült Államok vezetõ szerepet töltsön be, és így biztosítva legyen fennhatósága Európa felett. Ha Európa nem kér az amerikai fennhatóságból, Washington készen áll olyan méretûre fokozni a szándékosan elõidézett problémákat, hogy az Európa számára – egyedüli cselekvõként – megoldhatatlan legyen. A lap szerint emiatt egyértelmû, hogy Európának segítségre van szüksége, de a fentiek miatt azt is látni kell, hogy hibás döntés lenne az amerikaiak segítségére hagyatkozni.

Az Egyesült Államok nem akarja, hogy Európa szoros gazdasági kapcsolatot alakítson ki Oroszországgal, és most az ukrán válságot használja arra, hogy szándékosan eltávolítsa egymástól Oroszországot és az Európai Uniót.

Az ukrán válság azonban szintén egy szándékosan elõidézett probléma, ami azzal kezdõdött, hogy az Egyesült Államok a saját demokráciáját akarta építeni Ukrajnában; olyan demokráciát akart, ami az õ fennhatósága alatt mûködik.

Az olasz lap szerint emellett az Egyesült Államok muszlim terrorszervezeteket mûködtet a Közel-Keleten, hogy a migrációs válság elõidézésével túlterhelje Európát, és így alkalmatlanná tegye az Európai Uniót arra, hogy önállóan megbirkózzon a kialakult válsághelyzettel. Szándékosan szivárogtatnak be terroristákat Európa területére, hogy a terrorizmus elleni harc során Európa az Egyesült Államok segítségét kell kérje – immár belföldön.

Ezzel Washington az európai rendfenntartást is saját ellenõrzése alá vonná.

A közel-keleti válságok berobbantása óta több százezer személy érkezett illegálisan az Európai Unió területére, és a határellenõrzés hiánya miatt nem megbecsülhetõ, hány olyan személy érkezett Európába, akik máig nem kerültek kapcsolatba a hatóságokkal, de a késõbbiekben összehangolt terrorszervezetként egyik hónapról a másikra aktivizálódhatnak.


Hídfõ


 
  Kapcsolódó linkek
· Több hír: Külföld
· Több hír: akac


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Külföld:

Honnan ered Ukrajna, kik az ukránok?


  Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 3


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies