CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

Ma reggeli bomba: az EU „magyarít” migráns ügyben
Dátum: 2015. October 08. Thursday, 05:33 Szerző: akac

Külföld

Az Euobserver az Európai Unió ügyeinek mértékadó hírportálja, amelynek nem szokása ujjából szopnia a híreket.
Ma reggel 9:15-kor posztolták ki azt a hírt, amit az Európai Tanács szánt szándékkal szivárogtatott ki. Ebbõl nem kevesebb derül ki, minthogy az uniós tagországi belügyminiszterek holnap Luxemburgban egy olyan, e miniszterek által elkészített tervezetrõl tárgyalnak, amely célja, hogy a menekült státuszt nem kapott migránsokat deportálják és ezzel elriasszák a többieket az útra kelésüktõl.

A kiszivárogtatott tervezet szerint erre a célra 800 millió eurót tesznek félre arra, hogy a dokumentum nélkül érkezett migránsokat visszazsuppolják oda, ahonnan állításuk szerint érkeztek.

A dokumentum leszögezi: „Az EU és tagállamainak többet kell tenniük a visszavitel terén. A visszautaztatás aránya növelésének elrettentésként kell hatnia a szabálytalan migrációra”.

A miniszterek, írja a portál, azt akarják, hogy ha szükséges, az Európai Bizottság új jogszabály javaslatokat dolgozzon ki a deportálási folyamat felgyorsítására.

Szíriából, Afganisztánból és más országokból naponta ezrek érkeznek az uniós tagországokba. Az elmúlt hetekben az EU vezetõi és miniszterei koordinált válaszon dolgoznak.

Az EU-nak már most is van a visszavitelt szabályozó törvénye, de azt nem alkalmazzák. Az Európai Bizottság azzal fenyegette meg a tagállamokat, hogy az ügyet bíróságra viszik.

Évente akár fél millió ember visszaküldését is elrendelték az EU-ban, de ezek közül csak a 40 százalékukat küldték vissza ténylegesen. Ennek egyik oka, hogy az EU-nak nem minden EU-n kívüli országgal van visszafogadási megállapodása. Afrika országaiba vissza lehet küldeni õket megállapodás nélkül is.

A holnap megvitatandó tervezet egy fél évet adna az Európai Bizottságnak, hogy megfelelõ megoldásokat dolgozzon ki a hatékony újra befogadások terén. Ehhez „nyomás kifejtése” is szükséges.

Nehéz más kifejezést találni minderre, mint azt, hogy az Európai Unió kopernikuszi fordulatra készül migráns ügyben. Egyszerûsítve az irányt: Brüsszel „magyarít”, azaz vége a liberális migránsfelfogásnak. Deportálni fogják azokat, akiknek nem adnak menekült státuszt. Egyrészt. Másrészt már most nyilvánvaló, hogy az alulról jövõ nyomásra (értsd: a demokrácia érvényesülése miatt) az unió tagországainak vezetõi mind inkább korlátozni fogják azok számát, akiknek menedéket adnak.

Az EU-t ritkán lehet dicsérni, de ha lehet, akkor kell. Most nagyon, hiszen migráns ügyben felébredt liberális Csipkerózsika álmából és rálépett a helyes útra. Arra, amelyrõl eddig csak rossz szava volt.

Lovas István

Forrás: NIF


 
  Kapcsolódó linkek
· Több hír: Külföld
· Több hír: akac


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Külföld:

Honnan ered Ukrajna, kik az ukránok?


  Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Belföld

Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies