CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

PUTYIN: 40 ORSZÁG TÁMOGATJA AZ ISZLÁM ÁLLAMOT, KÖZTÜK A G20 TAGJAI
Dátum: 2015. November 20. Friday, 02:57 Szerző: akac

Külföld


Vlagyimir Putyin orosz államfõ a G20 Ankarában tartott csúcstalálkozóját követõ sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a találkozó fõ témája a terrorizmus elleni harc volt, ennek ellenére a G20 tagjai közül többen támogatják az Iszlám Államot.Az orosz államfõ hangsúlyozta, hogy – különösen a Párizsban történt gyilkosságokat követõen – nem csak a terrorszervezet ellen kell fellépni, hanem annak anyagi támogatását kell ellehetetleníteni, és ennek kijelentése most szükségszerû, mert a G20-országok meghatározó gazdasági szereplõi finanszírozzák a terrorszervezet mûködését.

“Saját adatainkra alapozva konkrét példákat említettem az Iszlám Állam magánszemélyek általi, számos országból történõ támogatásával kapcsolatban. A finanszírozás 40 országból történik, és mint azt megállapítottuk, ebbe beletartozik a G20 több tagja is.”

Oroszország mûholdas fotókat és légi felderítés által szerzett adatokat tárt a G20 vezetõi elé, amivel bemutatta az Iszlám Állam olajkereskedelmének valós kiterjedését, ami nem csak Szíria területén zajlik, hanem globális hálózatot alkot.

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy tárgyalásokat folytattak a szíriai ellenzéki csoportokkal, beleértve a Szíriai Szabad Hadsereget is, akik készen állnak harcba szállni az Iszlám Állammal, amennyiben az orosz légierõtõl ahhoz támogatást kapnak. Putyin bejelentése szerint Oroszország az Egyesült Államoktól, Szaúd-Arábiától és Irántól egyaránt támogatást vár a terrorizmus elleni harchoz.

“Nem ez a legalkalmasabb idõ arra, hogy megvitassuk, ki lép fel hatékonyabban a terroristák ellen. Amit most tennünk kell, hogy a tevékenységünket összehangoljuk.”

Az orosz államfõ hangsúlyozta, hogy a koalícióban részt vevõ országok egységes álláspontot kell kialakítsanak arról, hogy mely szíriai fegyveres csoportokat tekintik terrorszervezetnek, és mely szervezetek képezik még természetes részét a szíriai ellenzéknek. Jelenleg ugyanis még annak kapcsán sincs megállapodás, hogy kit tartanak terroristának; egyes nyugati országok a szíriai ellenzék részének tekintenek olyan csoportokat, melyek egyértelmûen terrorszervezetként mûködnek és tömeggyilkosságokat hajtottak végre Szíriában.

http://www.hidfo.ru/ 
  Kapcsolódó linkek
· Több hír: Külföld
· Több hír: akac


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Külföld:

Honnan ered Ukrajna, kik az ukránok?


  Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies