CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

Törökország szerzõdést kötött az Iszlám Állammal az olajkitermelésrõl
Dátum: 2015. December 03. Thursday, 14:48 Szerző: akac

Külföld A Szabad Szíriai Hadsereg bejelentette, hogy másolatai vannak olyan szerzõdésekrõl, melyeket Törökország írt alá az Iszlám Állammal a Szíriában és Irakban illegálisan kitermelt olaj felvásárlásáról.

olaj-Szíria

Az iráni Farsz hírügynökség beszámolója szerint a lázadó csoport fotókat készített ezekrõl a szerzõdésekrõl. Késõbb a Szputnyik hírügynökség kérdezte a szervezet képviselõjét, aki megerõsítette, hogy valóban rendelkeznek ilyen képi anyaggal; Hosam Al-Awak, a Szabad Szíriai Hadsereg hírszerzésének vezetõje szerint az Iszlám Állam felemelkedése elõtt is tudomásuk volt arról, hogy a radikális iszlám csoportok Törökországból kapnak támogatást, és ez a Szíriában harcoló kormányellenes erõk közt köztudott. Al-Awak elmondása szerint azonban Törökország nem csak felvásárolta az olajat, hanem az Iszlám Állammal kötött megállapodást más célokra is felhasználta, többek között arra, hogy egyes olajmezõket és feldolgozó létesítményeket kaparintson meg a szíriai határon túl, amit így török vállalatok használatba vehetnek.

Al-Awak kifejtette, hogy Szíriában kezdetben a Muszlim Testvériség felügyelte a radikális csoportok koordinációját, és Törökország állandó támogatást biztosított annak érdekében, hogy a Szabad Szíriai Hadsereget és más, mérsékeltebb csoportokat félreállítsanak. Al-Awak kijelentette, hogy a török hírszerzés vezetõje, Hakan Baydan közvetlenül felelõs ezért az együttmûködésért.

Elmondása szerint a bizonyítékokat Oroszországnak is átadták. A török államfõ korábban tagadta, hogy támogatnák a terroristákat, ennek ellenére szombaton letartóztattak három katonai vezetõt, amiért korábban a török titkosszolgálat Szíriába tartó teherautóit megállították ellenõrzés céljából. Az õrizetbe vett személyek korábban olyan információkat kaptak, miszerint a teherautókon Törökország fegyvereket küld a szíriai terrorista csoportoknak.

http://www.hidfo.ru/

NIF


 
  Kapcsolódó linkek
· Több hír: Külföld
· Több hír: akac


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Külföld:

Honnan ered Ukrajna, kik az ukránok?


  Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies