CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

"Köszönjük” nektek, mit értünk tettetek
Dátum: 2016. November 08. Tuesday, 22:10 Szerző: akac

Publicisztika


Mottó: Vona,Vona: Jobb vóna, ha nem vóna.

Hatvan éve erjedt ki és temetődött el a kérész életű forradalom és szabadságharc hazánkban. A sunyi és kétszínű nyugati politikai vezetés cserbenhagyott bennünket, viszont minden értelmes, és magát valamire tartó ember előtt a legnagyobb elismerést vívtuk ki a harcunkkal. Amikor pedig már nem járt politikai kockázattal a történtek elismerése, a hivatalos nyugati politika is elismeréssel adózott hazánk szabadságvágyának és öngyilkos bátorságának.

 

Az ’56-os megemlékezések árnyékában, a ma délelőtti parlamenti szavazással sikerült megmutatnunk a világnak, hogy 60 év alatt hová süllyedtünk.

 

 
Hazaárulás

 

„Ha a Parlamentben a kvótakérdésben valaki nemmel szavaz, az hazaárulást követ el.” – hangzott el valaki szájából. Ha viszont utánanézünk, mit jelent a haza árulása, könnyen rájöhetünk, hogy a nemmel szavazók, vagy a tartózkodók a szavazatukért nem kaptak egy árva garast sem, úgyhogy árulásról szó sem lehet, cserbenhagyásról annál inkább. Ebben járt élen az a párt, amelyik Jobbiknak nevezteti magát.

Számukra semmiféle erkölcsi gátat nem jelentett, hogy elveivel szembe menve elárulják a pártjukat, a szavazóikat és a népet.

 

Fejétől bűzlik a hal

 

A népi közmondásokban sok igazság rejlik. A párt vezetője alapos irtást vitt véghez a pártján belül, a harcostársait penderítette ki, mondvacsinált ürüggyel, hamis szerződési okokra hivatkozva. Ez az eljárás az ötvenes évekből már ismeretes.

A párt elnöke csinálhat bohócot a harcostársaiból, de honfitársaiból nem, még abban az esetben sem, ha némelyikük rájuk szavazott. A jelenlegi viselkedését nem érdemes magyarázgatni, de nézzük meg, miről is van szó!

 

Gondolatmenet

 

A letelepedési kötvény vásárlása révén az országunkba került emberek is migránsok, sőt igazán ők jelentenek számunkra igazi terrorveszélyt, állítja a „nagy, magyar gondolkodó”.

 

A migráns szó, az értelmező szótár szerint betelepülőt, vagy menekültet jelent. Ennél fogva, ha a migráns szó egyik terminológiai értelmezését vesszük csak figyelembe, akkor az országunkba való betelepültek migránsoknak is nevezhetők. De ha csak ebből a feltételezésből indulunk ki, akkor nagyon „messze” juthatnánk el.

Migránsnak lenne nevezhető a hazánkba települt vállalatok összes külföldi alkalmazottja.  Ugyanez lenne elmondható a hazánkban honosított sportolókról, a vegyes házasságok nem magyarországi résztvevőjéről, sőt ad absurdum a szomszédos országok azon állampolgárainak áttelepültjeiről is, akik történetesen magyar felmenőkkel is rendelkeznek. Ha az Elnök úr értelmezését vették volna régebben is kötelezően betartandónak, lehet, hogy most ő nem élne Magyarországon, de ennek hátrányos, vagy üdvözítő voltát ki-ki, döntse el maga.

Megállapíthatjuk, hogy amennyiben a migráns szó alatt betelepültet kell értenünk, a Jobbiknak nincs igaza.

Ha viszont a migráns alatt menekültet akarunk érteni, akkor lennénk igazán bajban, mert először is azt kellene eldönteni, hogy ki tekinthető menekültnek. Akit üldöznek, vagy aki jobban akar élni? Az üldözésnek kitett migránsok magyarországi letelepedésének jelenleg sincs semmi akadálya, de a törvény megszavazása után is szabad lenne számukra az út, hogy távlatilag nálunk telepedhessenek le.

A kör tehát leszűkült a gazdasági menekültekre, ennél fogva a letelepedési kötvényt vásárlók semmiképpen nem sorolhatók ebbe a kategóriába.

Megállapíthatjuk tehát, hogy amennyiben a migráns szó alatt menekültet kell értenünk, a Jobbiknak nincs igaza.

 

De miről is szólt a szavazás?

 

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

 

A mai parlamenti döntésen az erre a kérdésre történő népszavazás eredményeképp kialakult – és több mint 90 %-ban egységesen megerősített – népi állásfoglalást kellett volna törvényerőre emeltetni.

Mit mond erre újabban a Jobbik? Igent mondanak, de csak akkor, ha a letelepedési kötvényesek sem költözhetnek Magyarországra.

Úgy tűnik tehát, a Jobbik nem tudta értelmezni a népszavazásban megfogalmazottakat. Valójában ma délelőtt afelől kellett dönteni, hogy a népszavazáson – e kérdésben – részt vettek döntését javasolják-e törvényerőre emelni, vagy sem. A Jobbik a kérdést nem tudta eldönteni, azaz sem igen-t, sem nem-et nem tudott mondani. Bravó, ez aztán a teljesítmény!

 

És miről szól a letelepedési kötvény?

Ha valaki leperkál úgy 100 ezer Eurót, vagy dollárt a kormány (ha úgy tetszik az országgyűlés) hozzájárulásával, meghatározatlan ideig telepedhet le hazánkban. Az ő esetükben tehát nem Brüsszel, vagy Muthi dönt. A velük kötött megállapodás bármikor felbontható. Hol talál mindebben párhuzamot a Jobbik egyedülálló „büszkesége”?

A farok szeretné csóválni a kutyát

 

A Jobbik az utóbbi időben a KGBéla és a vezetőségszelekció óta gyakorlatilag semmit nem mutatott fel. Egyetlen egy pozitív ígérete volt, miszerint ha sor kerül rá, ők bizony a kötelező betelepítés ellen fognak szavazni.

Ennek viszont nem lett volna hír értéke. Ezért Vona nagy taccsot akart dobni azzal, hogy feltételhez köti annak a megszavazását, amelyre már megesküdött, illetve le hazaárulózta azokat, akik nem így tesznek. A taccs azonban nagyra sikerült, a laszti úgy hagyta el a játékteret, hogy senki nem érhetett hozzá. Most pedig itt állunk „megfürödve”, se széna, se szalma, csak rajtunk fog röhögni a fél világ. A zsarolás nem jött be, de a játék is megszakadt. Elképzelhető, hogy valamikor, a jövőben összejön egy érvényes szavazás, de az már végképp nem lesz az igazi. A halottat a temetőből már nem szokták visszavinni.

 

Az Elnök úr pedig dörzsölgetheti a markát, hogy jól odapörkölt a Kormánynak, az fel sem merül benne, hogy egy országgal tolt ki, nevetségessé téve a világ közvéleménye előtt. Az fel sem merül a Jobbikban (legalábbis a pártfegyelem ezt írja elő), hogy úgy sikerült hazudniuk, és egy országgal kiszúrniuk, hogy még nem is voltak kormányon.

 

Veszprém, azaz matematikából „jeles”

 

Két évvel ezelőtt igazán szárnyalt a FiDeSz/KDMP fúzió. A választásokat itthon és Brüsszelben is megnyerték, kétharmadnak számított eredménnyel. Aztán az őszi önkormányzati választásokat tényleges négyötöddel zsebelték be. Ez elbizakodottá, illetve kevéllyé tette a Kormányt. Logikájukkal arra a következtetésre jutottak, hogy ennyivel különbek az ellenzéki pártoktól. Ha így lett volna, sem egy nagy eredmény, de a győzelem nem a jó munkájukért járt, hanem egy megelőlegezett bizalomról volt szó. A Kormánynak azóta rögeszméjévé vált, hogy mindenki felett áll, s most már úgy is viselkedik, mint aki tévedhetetlen-, mindennek tudója. Az állampolgárokat pedig nem partnernek, hanem szavazóknak tekinti. Egy ideig valószínű így is fog menni, a „hiszen úgysincs jobb” elv alapján.

Most csattant el az első pofon. Az emlékezetes veszprémi választások után (amikor sikerült megszabadulni Navracsics Tibortól), a FiDeSz elvesztette a kétharmadát, elhangzott egy kijelentés:

-          Már nincs szükségünk a kétharmadra.

(Kész …., vége.)

 

Az azóta is tartó pökhendi nagyképűség láthatatlanul emészti a győzelemtől megittasultakat.

Íme, itt az első öngól. Nem a szavazók tehetnek a történtekről.

Lehet, hogy nem hihető, amit a költő is mondott?:

Alul a víz az úr.

 

Tisztelt kormánypártok és ellenzékiek!

 

Egyre nagyobb aggodalommal látjuk az Önök közötti „Ki, miben tudós” versenyt. Ha nem a mi bőrünkre menne ki a dolog, talán még szórakoztató is lenne. Meglepő, hogy Önök lankadatlanul hazugnak, tolvajnak és mindenre alkalmatlannak tartják az ellenlábasukat. Szeretnénk ebben a hitükben megerősíteni Önöket. Mindnyájuknak igazuk van.

 


/V. Zsolt/


 
  Kapcsolódó linkek
· Több hír: Publicisztika
· Több hír: akac


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Publicisztika:

Ludanyi Horváth Attila: ÉBRESZTŐ, ÉLETREVALÓK!


  Hír értékelése
Értékelés: 4.6
Szavazat: 10


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies