CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

BEJELENTÉS: A GLOBALIZMUS ÖSSZEOMLOTT!
Dátum: 2017. February 23. Thursday, 10:05 Szerző: akac

Külföld

Kinyilvánították a globális kormányzat összeomlását.

A Müncheni Biztonsági Konferencia előzeteseként kiadott jelentés szerint összeomlott a globális kormányzat, hanyatlik a Nyugat, az emberek liberalizmus és nemzetközi megoldások helyett helyi megoldásokat, erős vezetőket akarnak.

Az 53. Müncheni Biztonsági Konferencia előzeteseként kiadott jelentés szerint a nem-liberális erők előretörése veszélyezteti a liberális világrendet, és megkérdőjeleződött az a nemzetközi szervezetekre épülő viszonyrendszer, ami a második világháború után létrejött.
A dokumentum szerint az „illiberális” (nem-liberális) erők a világ minden táján egyre erősödnek, tömegtámogatásuk egyre nagyobb, és az emberek tömegei a fennálló renddel szemben pozicionálják magukat; a választások során olyan politikai erők jutnak kormányra vagy erősödnek meg, melyek a „renden kívüliek”, tevékenységük nem pusztán a kormány leváltása, hanem a rendszer alapjait akarják megváltoztatni.

„A populisták már több tucatnyi nyugati demokráciában a kormány részévé váltak, és még azokban az országokban is, ahol százalékosan csak kisebb erősödést tudnak felmutatni, ők határozzák meg a közéleti viták tematikáját, képesek nyomást gyakorolni a mainstream pártokra, hogy elfogadjanak bizonyos politikai célkitűzéseket.”

A jelentés egyik fő megállapítása, hogy Nyugaton az úgynevezett populista és rendszerellenes pártok támogatottsága gyorsan nő, ami Donald Trump megválasztásában, és a britek Európai Unióból kilépésében csúcsosodott ki. Mindkét tényezőről azt írják, hogy az euroszkepticizmust erősítette az EU tagállamaiban.

http://log.user-clicks.com/?src=sma1&s_act=s&s_trk=Cgi5pLeVyrpTDxCssfPVCRiywbrFBQ**

 „A fő törésvonal ma már nem a jobb és baloldal közt, hanem a liberális kozmopolita pólus és a populista (vagy idegenellenes autoriter) pólus közt húzódik. A populista pártok elutasítják a nyugati társadalmak kulturális modernizálását, és fellázadnak az ellen, amit a nemzetre leselkedő veszélyként észlelnek.

Ez a lázadás elsősorban a bevándorlást, a kozmopolita eliteket és a nemzetközi intézeteket érinti. Elvetik a liberális demokráciák alapvető elemeit, a pluralizmust és liberalizmust.” (“kulturális modernizálás” alatt több millió nem-európai bevándorló letelepítését értik – a szerk.)

A jelentés szerint a populizmus előretörése rendszerszintű válságot okozott a liberális világrendben, és „beléptünk az illiberalizmus korszakába, ahol autoriter hatalmak vehetik át a nyugati értékekre épülő demokráciák helyét.”

Wolfgang Ischinger, a Müncheni Biztonsági Konferencia elnöke szerint ez a Nyugat hanyatlását jelenti, és ennek részeként nem csak az Amerikai Egyesült Államok, de általában véve a Nyugat elveszíti vezető szerepét más hatalmak felett.

A jelentés szerint az amerikai hegemónia (“új világrend”) megkérdőjeleződésével a nemzetközi szervezetek fenntarthatóságával és szükségességével kapcsolatban is egyre több kérdés fog felmerülni a jövőben. Ez a folyamat nem csak a nemzetközi civil és gazdasági szervezeteket, hanem a katonai szférát is érinteni fogja, amiről Donald Trump NATO kapcsán tett kijelentései is árulkodnak. A nemzetközi szervezetek háttérbe szorulásával egyetemben a kontinenseken átívelő szabadkereskedelmi szerződések ideje is lejárt, ami a TTIP bukásával és a TPP visszavonásával mutatkozott meg.

Ischinger szerint a globális kormányzás darabokra hullik, a nemzetközi szervezetek nem tudják többé azt a szerepet betölteni, amit eddig betöltöttek, és az ENSZ, a NATO, az EBESZ hatékonysága radikálisan csökkenni fog a populista erők előretörésével.

 

Forrás: http://www.netextra.hu/


 
  Kapcsolódó linkek
· Több hír: Külföld
· Több hír: akac


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Külföld:

Honnan ered Ukrajna, kik az ukránok?


  Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


  Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies