CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

SZMM: Tények és dokumentumok

Keresés a rovat híreiben:   
[ Főoldal | Rovatok ]

Politikai összefonódások
Tények és dokumentumok

Miért maradt el a büntetés a rendőrattak miatt?

 

„Két fiatal hölgyet egy Szentkirály utcai ház kukatárolóból rángattak ki, mert ijedtükben oda menekültek. Őket is a rádió udvarába vitték. Az egyik lányt gumibottal úgy fejbe verte egy rendőr, hogy elrepedt a fején a bőr; fejét, ruháját elöntötte a vére. Ilyen állapotában vitték nyomozási bíró elé azzal, hogy rendőrökre támadtak és hivatalos személy ellen erőszakot követtek el. A bírónő nem kérdezte meg tőle: mondja, maga mitől sérült meg.”


Szerkesztő: akac Dátum: 2017. March 13. Monday, 09:41 (232 olvasás)
(Tovább... | 9033 betű van még | Értékelés: 5)

Bankok szoratásában
Tények és dokumentumok


Jó tudni, hogy Magyarországon milyen nemzetiségű bankok működtek 2016. január elsején, és milyen tőkeerősek voltak. A számok érdekes következtetéseket eredményezhetnek. No meg az sem mindegy, hogy milyen átfogó nemzetközi harapófogó szorításától szenved a magyar pénzrendszer, s így a magyar lakosság. Beleértve a devizahiteleseket is.


Takács András


Szerkesztő: akac Dátum: 2017. February 12. Sunday, 21:02 (184 olvasás)
(Tovább... | 29118 betű van még | Értékelés: 5)

Magyarok VIII. Világkongresszusa Záró-nyilatkozatának - részlete.
Tények és dokumentumok A Magyarok VIII. Világkongresszusa elfogadta a magyar nemzet új meghatározását. A magyar nemzet jövőjét megalapozni hivatott dokumentumot a Záró-konferencia tartózkodás nélkül, egyetlen ellenszavazattal fogadta el. Ezzel egyéves munka zárult le, amelynek a Magyarok VIII. Világkongresszusa Jövő a Szent Korona jegyében című, háromnapos nemzetstratégiai konferenciája a záró-mozzanata volt. E konferencia 35 idevágó dolgozatát építően gazdagította a világkongresszus további 9 szakmai konferenciája keretében elhangzott, közel 90 előadás. Alább és csatoltan közzétesszük A magyar nemzet című dokumentumot, amely a Magyarok VIII. Világkongresszusa Záró-nyilatkozatának szerves része.

Szerkesztő: akac Dátum: 2016. December 11. Sunday, 11:25 (167 olvasás)
(Tovább... | 45994 betű van még | Értékelés: 0)

Magyarok IX. Világkongresszusának záró nyilatkozata
Tények és dokumentumok

Magyarok IX. Világkongresszusa

Záró-konferencia

2016. augusztus 20.

 

 Záró-nyilatkozat

 

A Magyarok IX. Világkongresszusa 2016. augusztus 15-20. között ülésezett Magyarországon. Tíz szakmai konferenciája keretében 171 előadás hangzott el, amelyeket a tanácskozás idején megjelent tíz, és később megjelenő három kötet örökít meg. A Záró-konferencia az alábbi Záró-nyilatkozatot fogadta el.


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. September 25. Sunday, 15:31 (283 olvasás)
(Tovább... | 24305 betű van még | Értékelés: 5)

A muszlim beltenyészet katasztrofális következményei.
Tények és dokumentumok

Ezt a cikket egy dán pszichológus írta, Dr. Nicolai Sennels bemutat egy érdekes szempontot, amit komolyan meg kell fontolni.

 Kíváncsi, hogy a muzulmán emberek miért küldik gyermekeiket ide élő bombaként, és miért kell hagyni, hogy muzulmánok jöjjenek Európába???                          

Ez csak azért érdekes, mert megmagyaráz sok mindent, hogy mi történik a világban.


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. August 14. Sunday, 12:18 (582 olvasás)
(Tovább... | 9783 betű van még | Értékelés: 4)

Francia (volt?) gyarmatok pórázon
Tények és dokumentumok

A gyarmatoktól a Charlie Hebdo-i terrorig

 

A Charlie Hebdo mészárlás mindenkit megrázott Európában. Téves azonban azt gondolnunk, hogy Franciaország konfliktusa új keletű lenne. Több évtized gyarmatosító szabadrablás és a volt gyarmatok függésben tartása, sarcolása érlelte ezt a konfliktust. Franciaország gyarmatosító politikájának fekete pontjait a siliconafrica.com gyűjtötte össze.

francia2-800x533Szerkesztő: akac Dátum: 2016. July 28. Thursday, 18:53 (405 olvasás)
(Tovább... | 14120 betű van még | Értékelés: 5)

Niels Kadritzke: Görögországot kiárusították:
Tények és dokumentumok


Kína és Németország lett a nyertese a kierőszakolt privatizációknak

A tarkón tartott pisztoly hatására Görögország 2015-ben megadta magát európai „partnereinek”. Így az ország költségvetési és adózási döntéseit előzetesen jóvá kell hagyatnia Brüsszellel. A kikényszerített privatizációs program, egy az Unió országaiban eddig sosem látott mértékű tulajdonosváltást bonyolít le. A görög köztulajdont, beleértve a kikötőket és a repülőtereket, diszkont áron zsákmányszerző vevőknek adták el, akik az államot meg fogják fosztani az égetően szükséges bevételektől.
Szerkesztő: akac Dátum: 2016. July 27. Wednesday, 11:09 (294 olvasás)
(Tovább... | 20489 betű van még | Értékelés: 5)

Népbutítás „felsőfokon”
Tények és dokumentumok
Egy ország önvédelmi reflexe az oktatását fenyegető veszélyek elkerülése érdekében erőteljesen és hatékonyon szokott működni. Ez még az olyan esetekre is érvényes, amikor szak-avatatlan intézkedések sorozatával már amúgy is a szakadék szélére sikerült sodorni a teljes oktatási rendszert, igénytelenné, közömbössé téve a benne szereplőket, bármelyik politikai oldalon is állnak. Van azonban egy olyan határ, aminek az átlépése a teljes politikai vezetés bukását eredményezi, még akkor is, ha az érintettek nagy része az adott kormányra szavazott.

Szerkesztő: akac Dátum: 2016. June 21. Tuesday, 21:18 (507 olvasás)
(Tovább... | 45913 betű van még | Értékelés: 5)

A teljes õszödi beszéd
Tények és dokumentumok

További cikkek a kategóriában: Közélet

2006. September 17.

Gyurcsány Ferenc teljes balatonõszödi beszédének írott változata

2006. május 26-án hangzott el Õszödön

„Az, amit el tudtam nektek mondani, itt egy órában, sõt talán több is volt, mint egy óra, az természetesen nem az egész politikánk, az természetesen nem képes magában foglalni egy sor dolgot, amelyet meg kell tenni, és nem képes visszaadni az egyébként szükséges kommunikációnak azt a sokrétûségét, ami kell a sikerhez. Ezzel együtt is a figyelmeztetést és a tanácsokat ez ügyben köszönjük szépen. Ha õszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel, hogy a magabiztosság mögött ott van az õrlõdés és a gyötrõdés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik, nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az elsõ kettõt. És egyszerre kell megpróbálni elõrevinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttmûködést, a jóhiszemûséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetõit és vezetõ publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni õket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban és menni elõre. Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk! Nincsen ennyi kapacitásunk. Azt az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat, és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körülülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel meg szakértõkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek!


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. May 27. Friday, 19:42 (452 olvasás)
(Tovább... | 24581 betű van még | Értékelés: 0)

Történelem kérdésekkel
Tények és dokumentumok
A magyarság hivatalos történelmét a mindenkori elnyomóink írják, hogy ősiségünket elhallgatva-, büszkeségünket megtörve-, vagy éppen bűntudatot gerjesztve elvegyék múltunkat, megmérgezzék jelenünket, lehetetlenné tegyék jövőnket!

Szerkesztő: akac Dátum: 2016. March 08. Tuesday, 17:25 (610 olvasás)
(Tovább... | 13092 betű van még | Értékelés: 5)

Japánok és a muszlim vallás
Tények és dokumentumok

Kérdés: valaha olvastad az újságban, hogy vezető egyén, politikus vagy miniszter, miniszterelnök, bármely muzulmán országból látogatást tett Japánban? Valaha értesültél olyasmiről, hogy iráni politikus, szaudi herceg vagy bármiféle muzulmán vezér, esetleg diktátor ellátogatott Japánba? Ugye, hogy nem? Mert ez nem fordulhat elő a mai napig sem.


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. March 06. Sunday, 20:00 (403 olvasás)
(Tovább... | 3888 betű van még | Értékelés: 0)

Puytin ezt mondta a menekültekről:
Tények és dokumentumok Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely kisebbség, bárhonnan, Oroszországban akar élni, itt dolgozni és Oroszországban lenni, beszélnie kell oroszul, és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket. Ha inkább más törvényeket tisztelnek, akkor azt tanácsoljuk nekik, hogy menjen azokra a helyekre, ahol ez az állami jog. Oroszországnak nem kellenek ezek a kisebbségek. Ezeknek a kisebbségeknek kell Oroszország, és nem adunk nekik kiváltságokat, ne próbálják megváltoztatni a törvényeinket, hogy illeszkedjen az ő vágyakhoz, nem számít, mennyire hangosan kiabálnak ‘hátrányos megkülönböztetést’. Jobb ha tanulunk az öngyilkossági statisztikákból Amerikában, Angliában, Hollandiában és Franciaországban, ha túl akarjunk élni, mint nemzet. Az orosz szokások és hagyományok nem kompatibilisek sok kisebbség primitív kultúrájával. Ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület, az új törvények megalkotásánál, az Orosz nemzeti értékeket kell szem előtt tartania, megjegyezve, hogy a kisebbségek, akik ide jönnek nem oroszok!’ A politikusok a Dumában öt teljes percig, álló ovációval fogadták Putyin beszédét!”

Szerkesztő: akac Dátum: 2016. March 04. Friday, 01:06 (363 olvasás)
(Tovább... | Értékelés: 5)

SZÁMVETÉS – 1920-1937
Tények és dokumentumok Egy tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről. 

Tizenhét év  Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor: Az 1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized. Horthy Mikós első 17 éve éppen ilyen nemzetmentő időszak volt Trianon után! 

Horthy Mikós első 17 éve éppen ilyen nemzetmentő időszak volt Trianon után!Szerkesztő: akac Dátum: 2016. February 21. Sunday, 22:00 (328 olvasás)
(Tovább... | 8373 betű van még | Értékelés: 5)

Líbia… nem az volt a baj, hogy diktátor volt Kadhafi
Tények és dokumentumok


Mit kapott a líbiai polgár alanyi jogon? Hihetetlen. Líbia: Kadhafi “diktátor“idején 16 dolog járt alanyi jogon a líbiai állampolgároknak. Ez mára a múlté, az amerikai demokrácia-export jóvoltából:Szerkesztő: akac Dátum: 2016. February 11. Thursday, 20:40 (417 olvasás)
(Tovább... | 4673 betű van még | Értékelés: 5)

10 ok miért ne adj elektromos kütyüt a 12 év alatti gyereknek
Tények és dokumentumok
Cris Rowan szerint 12 éves kor alatt egyáltalán nem lenne szabad a gyerekeink kezébe mobilt, tabletet, videojátékot adni. Érvei között komoly egészségügyi és mentális kockázatok is szerepelnek.
(Kép forrása: Wikimedia Commons / Intel Free Press / CC BY-SA 2.0)
A mobileszközök megjelenésével és terjedésével a kisgyerekek mind többen és mind több időt töltenek különböző képernyők előtt. A szülő odanyújtja levetett telefonját, hogy azon a gyermek képeket nézegessen vagy játsszon. Külön alkalmazások is készülnek kifejezetten írni, olvasni még nem tudó gyerekek számára. Vannak kutatók, akik úgy érvelnek, hogy fölösleges aggódni amiatt, hogy a gyerekek táblagépek előtt nőnek föl. A Huffington Post blogjában azonban nemrégiben megjelent Cris Rowan pedagógus, foglalkozásterapeuta írása, amely tíz tudományosan megalapozott érvet tár elénk, amelyek szerint tizenkét éves kor alatt nem lenne szabad kütyüt adnunk gyermekeink kezébe.Szerkesztő: akac Dátum: 2016. February 04. Thursday, 12:17 (576 olvasás)
(Tovább... | 9487 betű van még | Értékelés: 5)

Mi volt Hitler fő bűne?
Tények és dokumentumok

Jó ha tudjuk!Szerkesztő: akac Dátum: 2016. February 02. Tuesday, 19:11 (339 olvasás)
(Tovább... | 576 betű van még | Értékelés: 2.66)

Hasznos tragédiák I.
Tények és dokumentumok

Három „érdekes” (történelmi) esemény, mindegyik az Egyesült Államokhoz kötődik, mindegyik tragikus volt (amerikai veszteségekkel), de mindegyik hasznára vált az USA’-nak.

Mindenféle egybeesés (párhuzam) csak koholmány, mondhatnánk, de az alábbi szövegek szó szerint, vagy lényegileg a Wikipédia lapjairól származnak.

Tehát 3 tragédia történt, összesen 8893 halottal, ami alapjaiban változtatta meg a világunkat, a világ kárára, s valakik hasznára.

Összeállította:

/V. Zs./Szerkesztő: akac Dátum: 2016. January 25. Monday, 22:46 (512 olvasás)
(Tovább... | 18218 betű van még | Értékelés: 5)

A zsidó politika - kommentár nélkül.
Tények és dokumentumok
Közrebocsájtunk egy XV. századi levelet. 1489. január 13-án Chemor, a franciaországi Provance Arles városának rabbija tanácsért folyamodott az akkortájt Konstantinápolyban székelõ Nagy Sanhedrinhez. Tudakolta, mitévõ legyen a zsinagógát fenyegetõ arlesi polgárokkal szemben. A Sanhedrin Chemor rabbinak küldött válasza:

Szerkesztő: akac Dátum: 2016. January 23. Saturday, 20:23 (384 olvasás)
(Tovább... | 4074 betű van még | Értékelés: 5)

A Szabad Magyarországért Mozgalom elvi, politikai tézisei
Tények és dokumentumok


Tisztelt Olvasónk!

Elõször is szeretnék minden ide látogatónknak szeretetben gazdag boldog karácsonyt és sikerekben gazdag, békés újesztendõt kívánni!

(Az alábbi archív anyagot azért tettem közzé, hogy szervezetünkrõl valós és hiteles képet alkothassanak.)

Takács András
------------------------------------------------------------------------


A Szabad Magyarországért Mozgalom elvi, politikai téziseiSzerkesztő: akac Dátum: 2014. December 22. Monday, 17:58 (839 olvasás)
(Tovább... | 17772 betű van még | Értékelés: 0)

Megvannak Petõfi hamvai
Tények és dokumentumok  

 
Ha még mindig kételkedne benne,

a Magyar Tudományos Akadémiának kell bebizonyítania,

hogy Barguzinban NEM Petõfi Sándor hamvait találták meg!


 
A Magyarok Világszövetsége Petõfi Sándor Bizottsága meghívásos értekezletének részvevõi számos kérdés-ben éles, olykor szenvedélyektõl sem mentes vitát folytattak, egyben azonban kivétel nélkül egyetér-tettek: MOSTANTÓL KEZDVE AZ MTA A SOROS. Ahhoz ugyanis, hogy 1989-ben a burjátföldi BARGU-ZINBAN Petõfi Sándor hamvait találta meg a Morvai Ferenc vezette expedíció, semmilyen kétség nem fér. Ennek ellenkezõjét immár a Magyar Tudományos Akadémiának kell bebizonyítania.


Bizonyítás tizenkét pontban


Szerkesztő: akac Dátum: 2014. September 26. Friday, 12:17 (1463 olvasás)
(Tovább... | 13713 betű van még | Értékelés: 5)

Citotoxikus szerekkel tömegesen gyilkolják a tájékozatlan embereket
Tények és dokumentumok


Az alábbi bejegyzést Susanne Sauerland juttatta el hozzánk e-mailen azzal a kéréssel, hogy terjesszük.


Elõszó
Gyógyszerésztechnikusi alkalmazottként évek óta foglalkoztat engem ez a téma, de valójában nyomja a lelkemet, mert olyannyira komplex és döbbenetes, hogy röviden nem is tudom leírni. Ezért néhány általános gondolat az ügyre vonatkoztatva talán nem is teljesen elfogadható, mert iszonyú sok embert érint, és sajnos az érintettek száma egyre nõ.
Az alábbi információk nem csak szakmai lapokból, könyvekbõl vagy különbözõ internetes oldalakról származnak. Nemcsak magánemberként, de a munkámból kifolyólag közvetlenül a frontvonalról is szereztem tapasztalatokat.
Az aktuális agymosó médiák a rákkal kapcsolatban mostanában azt sulykolják belénk, hogy az utóbbi években a rákos megbetegedések száma drámaian emelkedett és jelenleg mind Németországban, mind Amerikában a teljes lakosság 25%-a rákban hal meg.
Ez a hír beprogramozza az emberi agyba, hogy: "Rákos diagnózis, meghalok", és ezzel a félelemkeltéssel óriási hatást ér el. Mivel az ember semmi mással nem támadhatóbb és manipulálhatóbb, mint a félelemmel, ez a hír már önmagában berántja õt a gyógyszeripar zsivány spiráljába.

Szerkesztő: akac Dátum: 2014. June 23. Monday, 09:31 (2343 olvasás)
(Tovább... | 26233 betű van még | Értékelés: 5)

A só az élet
Tények és dokumentumok  
1. Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót. A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!
2. A kecske imádja és nyalogatja a sót, ha teheti, megkeresi..
3. A marhák egészségéhez "marhasót" adnak a jó gazdák a
takarmányhoz.

Ugye nem gondoljuk, hogyha az állatoknak szükségük van a sóra, akkor az ember képes nélküle egészségesen élni?

4. A királyok régen ügyeltek rá, hogy az országban, ha csak
lehet, legyen egy sóbánya. Ha nem volt, akkor az országnak ügyesen kellett lavíroznia, hogy mindig meg legyen a szükséges mennyiség, hiszen

Szerkesztő: akac Dátum: 2014. June 01. Sunday, 20:45 (1703 olvasás)
(Tovább... | 8777 betű van még | Értékelés: 5)

Államférfiak, a trianoni béke parancsról:
Tények és dokumentumok
Francesco Nitti, olasz miniszterelnök, 1924. szeptemberében:
"Trianonban egy országot sem tettek tönkre gonoszabbul, mint
Magyarországot. De ezt az országot lélekben erõs emberek lakják, akik
nem nyugosznak bele hazájuk rombolásába.
Magyarország megcsonkítása annyira becstelen, hogy senki nem vállalja
érte a felelõsséget. Mindenki úgy tesz, mintha nem tudna róla,
mindenki szemérmesen hallgat. A népek önrendelkezési jogára való
hivatkozás csak hazug formula... a leggonoszabb módon visszaéltek a
gyõzelemmel... Nincsen olyan francia, angol vagy olasz, aki elfogadná
hazája számára azokat a feltételeket, amelyeket Magyarországra kényszerítettek…"
Szerkesztő: akac Dátum: 2013. December 14. Saturday, 18:15 (1101 olvasás)
(Tovább... | 3662 betű van még | Értékelés: 4.66)

Az elszalasztott pillanat… KOSSUTH TÉR, 2006. oKTÓBER 4. - 6.(videó)
Tények és dokumentumok Köszönjük Viktor! Az elszalasztott pillanat… KOSSUTH TÉR, 2006. OKTÓBER 4. (videó)

2006. október 4. Kossuth tér, Parlament Cafe

“Felelõs” fideszes politikussal tárgyalnak csak a Kossuth tériek

2006. október 4. 11:46

Takács AndrásFelfüggesztették a szerdán délelõttre összehívott egyeztetést, amelyet a Kossuth téren demonstráló nyolc civil szervezet képviselõi a Fidesz rendezvényszervezõjével folytattak egy, a parlamenthez közeli kávézóban.

Takács András, a tüntetés egyik vezéralakja kijelentette: csak az ellenzéki párt felelõs politikusával hajlandóak folytatni a tárgyalásokat a pénteki demonstrációról.


Szerkesztő: akac Dátum: 2013. October 25. Friday, 19:41 (855 olvasás)
(Tovább... | 3261 betű van még | Értékelés: 5)

Magyar Ima Kr.u. 410-bõl
Tények és dokumentumok

URUNK ISTENÜNK
BENNÜNK VAN ORSZÁGOD.
ELÕTTÜNK SZENT NEVED,
TÖRVÉNY AKARATOD.

MINDEN NAPUNK GONDJÁT,
MAGADON VISELED.
BÛNEINKET, MINT MÁSNAK,
NEKÜNK ELENGEDED.

TE KEZED  VEZET
KÍSÉRTÉSEKEN ÁT, S
LEFEJTED RÓLUNK
GONOSZ JÁRMÁT.

TIÉD A NAGYVILÁG
ÖSSZES HATALMA, ÜDVE,
MINDÖRÖKTÕL KEZDVE,
LEGYEN MINDÖRÖKRE.
 
 
URUNK ISTENÜNK ima Kr.u.410-460 keletkezett. Hun ezüstveretes szíjvégen rovásírással írva: a Kijevi Nemzeti Múzeumban van. A kijevi múzeumban õrzött Hun övvereten, szíjvégen lévõ rovásírásos ima gyönyörû. A szíjvégen talált rovásírásos szövegmegfejtésére Magyar rovásírás szakértõt-nyelvészt kértek fel!!! 
Ez az ima gyönyörû! - Nemhiába, mondták a GÖRÖGÖK, hogy a szkíták- hunok - magyarok tudnak a legszebben imádkozni ISTENÜKHÖZ!!!!

Szerkesztő: akac Dátum: 2013. September 22. Sunday, 10:33 (1399 olvasás)
(Tovább... | 9978 betű van még | Értékelés: 5)


Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies