CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

SZMM: Interjú

Keresés a rovat híreiben:   
[ Főoldal | Rovatok ]

Nőies férfiak, férfias nők? II. rész
Interjú

androgün.jpg

A cikksorozatban dr. Agócs Gabriella pszichiáterrel és férfi beszélgetőtársával (B. O.) boncolgatjuk a témát, két szemszögből……

H.M: A férfiak nőiesedése kapcsolatba hozható azzal, hogy sok nő egyedül neveli a fiát?

A.G.: Van egy mondás: az anyák fiúkat nevelnek, az apák férfit.

A női védő, óvó gondoskodó, hierarchia mentes viszonyulás nem tudja felkészíteni a gyermeket azokra a feladatokra, amik a férfi társadalomban való harcokban lényegesek. Fontos tehát, hogy legyen az apa távollétében is olyan kapcsolata a fiúgyermeknek, ahonnan a „férfi kódokat” beépítheti.

B.O.: Pontosan.

A ma társadalmában, egy felnövekvő fiú/kamasz a legritkábban élheti ezt meg, szívhatja magába a családból. Amit megkap, azt könyvekben leli meg, vagy a TV-ben, filmeken, interneten, de nem a leghétköznapibb pillanatokban, hanem mesterségesen, talmi módon, radírozottan, paneleken keresztül, szóvirágokban.  Személyes élmény, vagy jelenlét nélkül.Szerkesztő: akac Dátum: 2017. January 08. Sunday, 18:31 (144 olvasás)
(Tovább... | 17228 betű van még | Értékelés: 0)

Nőies férfiak, férfias nők? I. rész – történelem, evolúció és adaptáció
Interjú

Miért férfiasak a nők és nőiesek a férfiak? Miért borulnak fel a hagyományos szerepek? Talán az androgün állapot felé közelítünk, és egyensúlyba kerül a női és férfi minőség bennünk? Vagy ennek hormonális, evolúciós, történelmi, környezeti okai vannak? A cikksorozatban dr. Agócs Gabriellapszichiáterrel és férfi beszélgetőtársával (B. O.) boncolgatjuk a témát, két szemszögből……Szerkesztő: akac Dátum: 2017. January 08. Sunday, 18:26 (140 olvasás)
(Tovább... | 10935 betű van még | Értékelés: 5)

„Franciaországnak vége – Magyarországon szebb és szabadabb az élet”
Interjú

A mai Franciaországban a hatvannyolcasok uralkodnak. És ami most van Nyugaton, az az ő művük. Csontig hatolt a mérgező tevékenységük. Itt még van a társadalomban szolidaritás, kollektív tudat. Nyugaton az individualizmus teljes győzelmet aratott. Ott már segíteni sem mernek például fizikailag bántalmazott embertársaikon, például nőkön, mert félnek, hogy őket büntetik meg

 

Almássy Ferenc: Többnyelvű hírportált nyitottunk térségünk tárgyilagos megismertetésére

Almássy Ferenc: Nem akarjuk, hogy olyanok jöjjenek ide, akiktől szemrehányást kaptam, amikor kimondtam az igazságot, csak olyanoknak segítünk, akiknek itt hasznosítható tudásuk van (Fotó: Csudai Sándor)

 

Közép-Európa eseményeiről ad tárgyilagos tájékoztatást a Visegradpost.com címen elérhető francia és angol nyelvű internetes portál, amelyet Almássy Ferenc indított el újságírótársaival március 31-én.  A honlap nemsokára indul a V4-ek nyelvein is. A kulák hátterű magyar anya és francia mérnök apa gyermekeként Párizsban született, ott felnövekedett, matematikát, történelmet és építészetet tanult fiatalember 2010-ben, huszonnyolc évesen végleg szakított Franciaországgal. Magyarországra költözése után néhány hónappal társaival létrehozott egy szervezetet, amely a nálunk élni kívánó, arra érdemes nyugat-európaiaknak nyújt segítséget az átmeneti időszakban.


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. April 08. Friday, 21:58 (318 olvasás)
(Tovább... | 17036 betű van még | Értékelés: 5)

Veszélybe kerülhet az élelmezés biztonsága
Interjú

Végveszélyben a gazdatársadalom és a vidék, s ezzel az egész társadalom élelmezési biztonsága – állítja Ángyán József. Az egykori államtitkár szerint ma állami földprivatizációnak nevezve valójában intézményesített földrablás folyik Magyarországon.

Szerkesztő: akac Dátum: 2016. January 27. Wednesday, 02:07 (321 olvasás)
(Tovább... | 6805 betű van még | Értékelés: 0)

„Valójában õ volt az apám” – megszólal Horthy Miklós unokája
Interjú

Horthy István Sharif

A kormányzó Horthy Miklós unokája kizárólag a Mandinernek mesél páratlanul érdekes életérõl és spirituális útjáról, amely a Szubud mozgalmon át az iszlámra való áttérésig vezetett. Igen: Horthy Miklós unokája napi ötször imádkozik szõnyegen Allahhoz, Mekka felé fordulva. Nagyapját, aki mint kiderül, inkább apja volt, megvédi a támadásoktól; és kijelenti: mind a szélsõjobb, mind a balliberálisok félreértik a kormányzót. Orbán pedig nem épít új Horthy-kort. Horthy István Sharif kisgyerekként kis híján magyar király lett, de nem bánja, hogy nagyapja lesöpörte az ötletet az asztalról: mérnökként is megtalálta a számítását, évtizedeket élt Indonéziában, aztán az Egyesült Államokban. Ma Londonban él, meglepetésünkre mégis saját, budai hegyoldalon lévõ villalakásában fogadta a Mandinert. Döbbenetünket csak fokozta a kiváló magyarság, amelyen az országból három és fél évesen elhurcolt Horthy megnyilvánult, ahogy a hasonlóság is: mintha csak a kormányzóval ültünk volna szemközt. Portréinterjúnk.

Szerkesztő: akac Dátum: 2016. January 11. Monday, 20:27 (645 olvasás)
(Tovább... | 26562 betű van még | Értékelés: 5)

BIRODALOM ÉPÜL A NYUGATTAL SZEMBEN
Interjú

 

 

Interjú Aleksandr Dugin professzorral, orosz filozófussal, szociológussal és politológussal, aki a Nemzetközi Eurázsiai Mozgalom vezetõje és az eurázsianizmus ideológiájának egyik alap gondolkodója.


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. January 10. Sunday, 18:39 (414 olvasás)
(Tovább... | 15222 betű van még | Értékelés: 5)

Dzsingisz Kán öt ujja
Interjú

Csak a tradíciókat követõ nemzetek összefogásának lehet jövõje a globalizmussal, individualizmussal, a barbarizmussal szemben – vallja Claudio Mutti olasz esszéista, filozófus, kutató, az eurázsiai gondolat egyik vezetõ európai gondolkodója, az olaszországi, 2004 óta létezõ Eurázsiai Folyóirat kiadója. Claudio Mutti 1946-ban született. Kutatta és fordította olyan tradicionalista gondolkodók mûveit, mint Julius Evola, Corneliu  Codreanu, Johann von Leers, Savitri Devi, Friedrich Nietzsche és René Guénon. Több intézetet is vezetett, melyek mind a kultúraközi párbeszédet szolgálták, kutatta a magyar folklórt, valamint a magyar és román irodalmat.


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. January 03. Sunday, 11:48 (441 olvasás)
(Tovább... | 14259 betű van még | Értékelés: 5)

Csákó Attila: VÉLEMÉNYTERROR VAN AUSZTRIÁBAN
Interjú


A Dublin III és a schengeni rendszer „meghalt”, ezért a genfi egyezményt fel kellene mondani – mondta lapunknak a migráció kapcsán Eva Maria Barki nemzetközi jogász. A migránsszakértõ szerint a probléma égetõ, hiszen egy tudatosan elõkészített, jól koordinált betelepítés zajlik, 2050-ig akár 950 millió érkezõvel is számolhat a kontinens. De a kihívásra Európának nincs válasza. Angela Merkel és Jean-Claude Juncker azt az álláspontot képviselik, amit Washingtonból diktálnak nekik. Kiemelte, Ausztriában véleményterror van: tilos a migráció ellen szót emelni. Aki így tesz, azt kirúgják az állásából.


Szerkesztő: akac Dátum: 2015. December 27. Sunday, 18:26 (458 olvasás)
(Tovább... | 15629 betű van még | Értékelés: 5)

Cserpes: ''Nem hagyom tovább mérgezni az országot!''
Interjú
A Cserpes-termékek sikerén felbuzdulva idén tejivóhálózatot alapított a kapuvári sajtmûhely névadója. Cserpes Istvánnak egy titka van: nem fehér löttyben úszó adalékanyagokat, hanem igazi tejet árul. Következõ feladatának a gyorsétkeztetés "méregtelenítését" tartja - írja a
Heti Válasz.


Szerkesztő: akac Dátum: 2013. November 19. Tuesday, 20:16 (955 olvasás)
(Tovább... | 7397 betű van még | Értékelés: 5)


Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies