CímlapBelépés/Reg.KilépésÉszrevételekTartalomjegyzékLinkajánlóEmail

SZMM: Jegyzet

Keresés a rovat híreiben:   
[ Főoldal | Rovatok ]

Dr. Sajgó Mihály: Reflexiók
Jegyzet


A CEU és a modern kori öntudat

 

Ki tudja, mi a kapcsolat Hemingway, Shaw, Sartre, Oppenheimer, az oxfordi hármak, Frederic Joliot, Yves Montand, Linus Pauling, Bertrand Russel (még rengeteg nevet tudnék említeni) között?

Ha nem tudnád, megmondom. Olyan csúcsértelmiségiek, akik könnytől homályos szemmel üdvözölték Lenin-Sztálin csodálatos társadalmi kísérletét (amiben voltak apróbb, említésre sem méltó hibák, mint a holodrom, vagy 40 millió ember kiirtása) és mindent megtettek annak sikere érdekében.

Lenin kitalált erre a halmazra egy frappáns elnevezést: ők voltak a hasznos idióták. De vajon mit mondana azokra, akik elhomályosult szemmel (és tudattal) imádják azt, aki fel akarja számolni a nemzeteket, Európában egy jellegtelen katyvaszt akar kialakítani, aki a genderizmussal egy biológiailag beteg és a teljes populáris leépülést propagáló rendet szorgalmaz, aki egy bukott neoliberális gazdaságpolitikát támogat, mindezeket pszeudo-egyetemi státuszban még tanítja is, így képezve ki janicsárjait akiket szimpatizánsainak segítségével szerte a világon kulcspozícióba juttat?

Hát ennek a beteg elmebirtokosnak is megvannak a hasznos hülyéi, akik közül elképesztően sokan vannak az MTA kötelékében, élükön az Akadémia elnökével.

 

Sajgó Mihály

 Szerkesztő: akac Dátum: 2017. April 07. Friday, 10:53 (104 olvasás)
(Tovább... | 13130 betű van még | Értékelés: 5)

Miért nehéz rendet teremteni Szíriában?
Jegyzet


Zanzásítás = Amikor egy hosszú és bonyolult dolgot rövidítve összefoglalunk, kifejezve belőle a lényeget.)

 Aubrey Bailey, A Daily Mail olvasója egy rövid levélben foglalta össze a helyzetet a brit lapban.


Világos, mint a vakablak.


Szerkesztő: akac Dátum: 2017. February 03. Friday, 22:56 (161 olvasás)
(Tovább... | 2238 betű van még | Értékelés: 5)

Mikszáth Kálmán: Új Zrínyiász (részlet)
Jegyzet

Szerkesztői megjegyzés: Így folynak el a közpénzek a jótékony közcélok látszatát keltve. Vagy csak az idő múlik, de a lényeg változatlan?)

 

"A magyar kormány gondja elvégre nem nagy gond, hiszen csak arról van szó, hogy melyik alakjában lépjen ki a jó osztogató Állam bácsi.

Hát lépjen ki handlé alakjában. Ebben nagy.

Mivelhogy az állam is néha handlé, sőt valóságos mammuthandlé. Megvesz drága pénzen mindenféle ócska holmit. Hasznavehetetlen embert, limlomot, vasat, encsembencsét…

Hát miért ne vehetné most meg Zrinyiéktől a ruháikat, fegyvereiket, alapítván egy magyar reneszánsz-múzeumot.

Igen, egy magyar reneszánsz múzeumot. Ez jó cím. És jó ötlet. Mert három dolgot lehet vele elérni.

Először lesz egy új, érdekes múzeumunk, valódi tárgyakkal, másodszor segítve lesz Zrínyiéken, legalábbis egyelőre, és harmadszor az új múzeumba el lehet helyezni egy kiszolgált strébert igazgatónak."


/ 1898/

Mindenféle hasonlóság jelen korunk történéseivel, csak a véletlen műve.

 

Mikszáth Kálmán 170 évvel ezelőtt, 1847. január 16-án született Mikszáthfalván (Szlovákia).

Író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő, akadémikus, a Kisfaludy- és a Petőfi Társaság tagja, a Budapesti egyetem tiszteletbeli bölcsészdoktora volt.


Szerkesztő: akac Dátum: 2017. January 25. Wednesday, 10:33 (140 olvasás)
(Tovább... | Értékelés: 0)

1956 igaz üzenete
Jegyzet

A mindenkori hatalom mindig megpróbálja a maga szája íze szerint értelmezni a múlt történelmi eseményeit. Az 1956-os forradalommal sem történik más. A mostani politikai „elit” az ’56-os forradalom megvalósulásaként próbálja a „rendszerváltást” elfogadtatni. A forradalom eszmeisége, lényeges követelése három rövid mondatban fogalmazódott meg valójában.

Szerkesztő: akac Dátum: 2016. October 21. Friday, 19:09 (275 olvasás)
(Tovább... | 3455 betű van még | Értékelés: 5)

Lovas István - Új világ épül
Jegyzet

A tagországok vezetői megbeszélést folytatnak a Brexit „részleteiről”, a britek kizárásával. A demokrácia gigászi örömére…

A tegnapi, példátlan hevességű, viharos londoni felhőszakadások előtt még úgy nézett ki, hogy a teljes nyugati világ sorsát is mélyen befolyásoló népszavazást a Brexittel szemben vesztésre álló „Maradj!” kampány nyeri egy hirtelen ott termett Horn-effektus hatására. Az unióban maradásért harcoló Jo Cox brit képviselőnő érthetetlen motivációjú meggyilkolása ugyanis éppen akkora szimpátiát teremtett a szigetországban, mint amit nálunk sokakban Horn Gyula pufajkás miniszterelnök, aki az 1994-es választási kampányban egy kisebb koccanásszerűség után a burmai kajan törzsbeli nők nyakhosszabbítójához hasonló szerkezetet helyeztetett magára, hogy szánalmat és együttérzést keltsen posztkommunista pártja mellett.


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. June 27. Monday, 22:43 (411 olvasás)
(Tovább... | 10614 betű van még | Értékelés: 5)

Trianon üzenete
Jegyzet


Június negyedike gyásznap a magyarság számára: nem az összetartozás, hanem a szétdaraboltság, az igazságtalanság, az ellenünk irányuló gyűlölet kiteljesítésének napja. Az ellenünk irányuló gyűlölet nem valamely másik nép akaratának megnyilvánulása, hanem politikai „elitje” felsőbbrendűségi hitéből, gyarmatosító lelkületéből fakad.  


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. June 03. Friday, 23:56 (373 olvasás)
(Tovább... | 2617 betű van még | Értékelés: 4.83)

A Hülye - és a demokrácia
Jegyzet


A középkori háborúk mögött mindig pénzügyi csoportok álltak. Két uralkodót összeugrasztottak, mindkettőt eladósították és belekényszerítették rablóháborúkba. Egyik biztos győzött, visszafizette az adósságot, a másik javai pedig átvándoroltak a bankárok tulajdonába. Szerkesztő: akac Dátum: 2016. May 03. Tuesday, 20:24 (674 olvasás)
(Tovább... | 3173 betű van még | Értékelés: 5)

Gondolataim a Saul fiáról és a mi szenvedéseinkről
Jegyzet


Elhatároztam, hogy a dicsfény ellenére nem fogom megtekinteni a Saul fiát. Azért, mert már a hócipőm is tele van a Saulokkal és az ő erőszakos történelem hamisításukkal, az állandó követelésükkel, a pereikkel. Mielőtt még antiszemét, és az új vallás, a holokauszt tagadásával vádolnának, és bíróság elé citálna a TEV-nek nevezett sauli gondolatrendőrség, kijelentem, hogy nem tagadom a holokausztot.
Szerkesztő: akac Dátum: 2016. March 02. Wednesday, 01:30 (381 olvasás)
(Tovább... | 6698 betű van még | Értékelés: 5)

A jogállamiság törvényessé tette az igazságtalanságot
Jegyzet

A napokban a közismert színész, Matt Damon olyan beszédet mondott széles közönség elõtt, amit joggal nevezhetünk "ébresztõnek", hiszen mikor Howard Zinntõl idéz, az igazsággal szembesíti azokat, akiknek fogalmuk sincs arról, ami a világban folyik:

A dolgok nagyon rossz irányba haladnak és egy "hatalmas baljós elõjel", amiben most élünk. Arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ha ezt hagyjuk, hamarosan nagyon csúnya fordulatot vesznek majd az események. Az elõkészületek maximálisan erre utalnak és a zsarnokság élvezõi, a hatalom valódi birtokosai és irányítói jól tudják azt, hogy erejük az emberek tudatlanságából és birkamód irányíthatóságából fakad....

A jogállamiság csak törvényessé tette és végletekig fokozta azt az igazságtalanságot, ami a középkorban létezett. Az igazi problémát pedig azok a milliók jelentik, akik birka módjára követik a kizsákmányolók parancsait.


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. January 18. Monday, 21:06 (378 olvasás)
(Tovább... | 6324 betű van még | Értékelés: 5)

Lengyel Károly: A TÜRELEM, MINT HIÁNYCIKK
Jegyzet Válasz Sayfo Omarnak
Mandíner ide vagy oda, a fejtegetés jogos és megalapozott.

Annyi maradt ki belõle, hogy Európa egyetlen éjszaka a forradalom szélére sodródott. El fogják kergeti liberális, agymosott, agyatlanná gágogott állítólagos vezetõiket, csak aztán fordulnak az idegenek ellen. De akkor nagyon.


Szerkesztő: akac Dátum: 2016. January 08. Friday, 12:35 (385 olvasás)
(Tovább... | 4208 betű van még | Értékelés: 3)

István lenne a KIRÁLY?
Jegyzet
A mostani Király-dombi elõadást csak a tévén keresztül tudtam megnézni. Remek volt! A rendezéstõl a teljes szereplõgárdáig mindenki remekelt. Színészi és énekesi minõségben kiemelném Varga Miklóst, Feke Pált, Keresztes Ildikót és Radics Gigit. Minden tiszteletem a közönségé, hogy az esõ ellenére kitartottak.  A zenén és a mondanivalón volt a hangsúly.

Szerkesztő: akac Dátum: 2015. August 20. Thursday, 11:02 (510 olvasás)
(Tovább... | 1912 betű van még | Értékelés: 0)

Hülyeség kormányzati szinten
Jegyzet


Az üzletek vasárnapi nyitva tartással kapcsolatosan „Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikával foglalkozó miniszteri biztosa szerint a Demján Sándor vezette VOSZ átlépett egy határt és szakmai vita helyett politikai csatározásba kezdett.”

Szatmári Miklós miniszteri biztos kijelentése eklatáns bizonyíték arra, hogy a kormány „szakpolitikusai” között akadnak politikai dilettánsok.  Az ilyen buta kijelentések súlyosan aláássák a kormány tekintélyét, szakmai hitelét.


Szerkesztő: akac Dátum: 2015. March 06. Friday, 09:07 (720 olvasás)
(Tovább... | 2614 betű van még | Értékelés: 5)

Seggnyalók viadala
Jegyzet


A megszokottnál is undorítóbb az a seggnyalás, amit a balliberális politikusaink folytatnak a "nagytestvér", az USA és az EU bürokraták jóindulatáért, a vazallusi státuszuk megtartásáért. Ha egy kicsit tanultak volna a történelembõl, akkor tudhatnák, hogy a nyugat soha nem volt a barátunk, honvédõ küzdelmeinkben mindig elárultak, magunkra hagytak.  Semmi okunk nincs, hogy bízzunk bennük. Persze ez csak akkor lenne szempont a részükrõl, ha az ország érdekeit tartanák legfõbb szempontnak. és nem a személyes és hatalmi érdekeiket.


Szerkesztő: akac Dátum: 2015. March 03. Tuesday, 19:13 (691 olvasás)
(Tovább... | 2425 betű van még | Értékelés: 5)

Fidesz-KDNP veszprémi vereségének okai
Jegyzet

 

Elõször talán emlékeztetnék arra, hogy mi tette lehetõvé a Fidesz-KDNP parlamenti 2/3-ját. 

A Fidesz Polgári Szövetség a 2006-os õszi eseményeknek köszönhetõen fölényes gyõzelmet aratott az önkormányzati választásokon, ami vitathatatlanul megalapozta a 2010-es 2/3-os gyõzelmét. A Fidesz sokat köszönhet a „Kossuth térieknek”, a 2006-os morális forradalmunknak, amit persze nem köszönt meg.  A jelenlegi vereségének egyik oka éppenséggel az a morális deficit, amit, azóta önhibájából összehozott. 


Szerkesztő: akac Dátum: 2015. February 23. Monday, 17:03 (818 olvasás)
(Tovább... | 7204 betű van még | Értékelés: 5)

ANTALL JÓZSEF HALÁLÁNAK ÉVFORDULÓJÁRA
Jegyzet


A féligazságok kimondása arra jó, hogy elfedjék a teljes igazságot.

Láthatóan erre törekednek mindazok, akik Antall József egykori miniszterelnök halálának évfordulóján elmondják, hogy mennyire úriember volt; hogy milyen nagy tudással rendelkezett; hogy kamikáze miniszterelnök volt; hogy betegsége mellett mindvégig dolgozott, feláldozva önmagát; stb. - és ez mind igaz is.

Szerkesztő: akac Dátum: 2013. December 15. Sunday, 18:28 (807 olvasás)
(Tovább... | 14377 betű van még | Értékelés: 5)

Lebuktam
Jegyzet


Hegedûs Péter 2004 óta a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt jegyzett elnöke. Hétvégén programadó nagygyûlést tart a Syma Csarnokban. Mint régi kisgazda és újságíró kíváncsi lettem volna, hogy milyen programmal áll elõ végre Hegedûs, ezért bejelentkeztem az élõregisztrációs telefonszámon. Kedves nõi hang közölte velem, hogy a helyszínen átvehetem a regisztrációs belépõt. Tíz perc sem telt el, amikor egy férfihang hívott, hogy nem fogadják el a jelentkezésemet, mivel „ellenérdeket párt” tagja vagyok és ne is menjek oda, mert nem engednek be.


Szerkesztő: akac Dátum: 2013. November 16. Saturday, 00:18 (836 olvasás)
(Tovább... | 25519 betű van még | Értékelés: 4.66)

HORTHY MIKLÓS ELLEN TÛNTETÕK TÁJÉKOZTATÁSÁRA
Jegyzet   

 
HA HORTHY NEM LETT VOLNA,  VAGY NEM AZT TETTE VOLNA,  AMIT TETT (ÉS TEHETETT), AKKOR  MA A HORTHY GYÛLÖLÕKNEK „ÍRMAGJA”  SEM LENNE!


NEM PARÁDÉZNÁNAK  SÁRGA CSILLAGGAL, ÉS NEM  ÓBÉGATNÁNAK AZOK,  AKIK (VAGY FELMENÕIK)  A SZÁZAD RÉSZÉT SEM TETTÉK  A NÉMETEK  ELLEN ANNAK,  AMIT HORTHY TETT  (EURÓPÁBAN,- EGYEDÜLI  ÁLLAMFÕKÉNT) HITLER ÉS A GESTAPO ELLEN!

A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ ZSIDÓSÁGNÁL  KB. HÚSSZOR KEVESEBB LENGYEL (VARSÓI) ZSIDÓK  KEZÉBEN NEM  PLAKÁT VAGY   VALÓTLANSÁGOKAT TARTALMAZÓ SZÓRÓLAP VOLT, HANEM  GÉPPISZTOLY ÉS KÉZIGRÁNÁT,  AZOKKAL  SZÁLLTAK SZEMBE AZ ÁLLIG FELFEGYVERZETT NÉMETEKKEL.

 A HAZÁNKBA  MENEKÜLT LENGYEL (VALAMINT  ROMÁN, SZLOVÁK, OSZTRÁK,  JUGOSZLÁV, FRANCIA/!/, STB.) ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ ZSIDÓK HÁLÁVAL EMLÉKEZTEK  (ÉS  EMLÉKEZNEK MA IS)  HORTHYRA,  NEM  ÚGY,  MINT A  TÖRTÉNELEMBEN JÁRATLAN, SZÁJTÉPÕS (FELHECCELT) CSÕCSELÉK  TAGJAI.


 
Közreadta:

(Prof. Dr. Bokor Imre)

        MJB elnök


Szerkesztő: akac Dátum: 2013. November 05. Tuesday, 10:56 (838 olvasás)
(Tovább... | Értékelés: 5)

rekviem
Jegyzet Honfitársaim, ma a szeretett halottainkra emlékeztünk, míg mások halloween ünnepén a halál istenét ünneplik.  

Gyújtsunk egy gyertyát a bankrendszerünk elmúlt és elkövetkezõ áldozataira emlékezve, és azt helyezzük el egy-egy bank bejáratánál azokért a forint és devizahitelesekért, akiknek a kapzsi, erkölcstelen, embertelen, és mocskos pénzhatalmasságok elárverezték, és el fogják árverezni az otthonaikat.

A magyar bankrendszer a kétségbeesés, a reménytelenség, a sátán, a halál istenének szolgája. Hajléktalan földönfutóvá tették honfitársainkat, szétzüllesztették a magyar családokat, ami egyfajta népirtás, aljas támadás egy nép ellen.

Rubos Miklós

Szerkesztő: akac Dátum: 2013. November 02. Saturday, 10:54 (797 olvasás)
(Tovább... | Értékelés: 5)

B. Gordon vudu-babája
Jegyzet  
Magyarország tényleg jobban teljesít, és most nem a kormányunkra gondolok (bár azt is megtehetném), hanem az országunkra. A lakosságra, a népre, mindnyájunkra.

Kicsinyesek voltunk az olimpiai érmeink megsaccolásában, de Storcz Botond sem gondolta volna, hogy ennyi érmet gyûjtenek be a sportolói, na meg ott vannak a kéziseink…

Begipszelt lábbal folytatja az a 17 éves gyermek a versenyzést, aki jelenleg a 10. a kamionosok világversenyében.


Szerkesztő: akac Dátum: 2013. September 30. Monday, 10:00 (883 olvasás)
(Tovább... | 3696 betű van még | Értékelés: 5)

A magyar lelkiismeret
Jegyzet


Ne feledjük Magyarország történelme során a világ és európai nagyhatalom volt. Viszont sem gyarmata, sem rabszolgája nem volt, a szolgája kezébe fegyvert adhatott, és hátat fordíthatott neki.
Szerkesztő: akac Dátum: 2013. September 28. Saturday, 11:38 (876 olvasás)
(Tovább... | 11618 betű van még | Értékelés: 3.5)

Gondolat-szilánkok a pénzrõl
Jegyzet
pénzhegy

  • Az aranypénz vagy arany-alapú, pontosabban az arany pénzjelû betéti eredetû banki pénz esetében a kincsképzés alatt érthetjük, ha valaki otthon tartja az arany pénzjelet,
  • de ha beadja betétnek a bankhoz – akkor a betéti eredetû banki pénzzel van dolgunk, amellyel az áru- és pénzmennyiség nem változik a piacon ha 100% betéti fedezete van a banki papírpénznek (de mindenképpen merev a kapcsolat a betéti összeg és a hitel között).
  • hitelpénz esetében a hitellel keletkezik a pénz, ami feltölti a betétállományt (marginálissá válik a hagyományosnak vagy korábbinak tekinthetõ nemesfém pénzjel-betét).

Szerkesztő: akac Dátum: 2013. July 05. Friday, 19:20 (983 olvasás)
(Tovább... | 3431 betű van még | Értékelés: 1)

Vallomás magamnak...
Jegyzet
...És a hírek, kommentárok, nyilatkozatok pro és kontra csak röpködnek egyre gyorsabban, egyre felfoghatatlanabb tömegben és egyre ellentmondásosabban. Mint megvadult méhkasokból, úgy rajzanak el?, úgy feketítik be a horizontot és homályosítják el a tudatot. Az ember meg csak áll és riadtan összehúzza magát, behunyja szemét, befogja a fülét és nem érti, hogy miért így kell ennek történnie, miért ez az egész?


Szerkesztő: akac Dátum: 2004. December 01. Wednesday, 05:00 (664 olvasás)
(Tovább... | 2727 betű van még | Értékelés: 0)

Nem mindegy, hogy hol vagyunk, és hányan vagyunk
Jegyzet
Interjú Alakszainé Oláh Annamáriával, az MVSZ hatástanulmányának szakértõjével

Szerkesztő: akac Dátum: 2004. November 29. Monday, 22:12 (822 olvasás)
(Tovább... | 7443 betű van még | Értékelés: 0)

Szégyen!
Jegyzet
Gyurcsány nem hivatkozhat ma már a nemzetre, nem páváskodhat nemzetegyesít? pózban. ? és kozmopolita követ?i arcul csapták a nemzetet NEM-jeikkel. ? csak egy ripacs, aki ad-vesz, eszmét, pártot, pozíciót. ? a magyarság szégyene!

Szerkesztő: akac Dátum: 2004. November 29. Monday, 09:15 (959 olvasás)
(Tovább... | 2155 betű van még | Értékelés: 5)

Ádám Kata:Jézus születésére várva
Jegyzet

Holnap kezd?dik a karácsonyi várakozás négy hetes id?szaka, az Advent. Eleink még szigorú böjtöt tartottak, rorátéra jártak, gonosz?z? varázslásokat végeztek. E célt szolgálta a mai adventi koszorú ?se is. E hagyományt egy német lelkész elevenítette fel, aki híveivel naponta egy gyertyát gyújtott koszorúján Karácsony ünnepére várva.


Szerkesztő: akac Dátum: 2004. November 28. Sunday, 16:04 (763 olvasás)
(Tovább... | 3703 betű van még | Értékelés: 0)


Az elsõ oldal indítása óta Ön a(z): Site Meter látogató
Ajánlott felbontás: 1024x768 MSIE 6.0
2003-2008 Š SZMM
Weboldallal kapcsolatos
tartalmi észrevételek: ta@szmm.hu
technikai észrevételek: info@szmm.hu
Szabad Magyarországért Mozgalom
MOVEMENT FOR A FREE HUNGARY
1151 Budapest, Fõ út 36.
Tel: 1/306-5863; Üzenet:06 70 600 9741
Internet: www.szmm.hu

            Kérjük, látogassa meg testvér szervezetünket: www.ömp.hu 

Szervezetünk NEM nonprofit szervezet, mivel nem voltunk hajlandók politikamentességi nyilatkozatot tenni, ezért a számunkra küldött adomány az adóalapból nem írható le. Ha ennek ellenére mégis volna, aki támogatna minket, úgy az vegye fel a kapcsolatot szervezetünkkel:


Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.

ilahi youtalkin windows7home replies