1956 igaz üzenete

A mindenkori hatalom mindig megpróbálja a maga szája íze szerint értelmezni a múlt történelmi eseményeit. Az 1956-os forradalommal sem történik más. A mostani politikai „elit” az ’56-os forradalom megvalósulásaként próbálja a „rendszerváltást” elfogadtatni. A forradalom eszmeisége, lényeges követelése három rövid mondatban fogalmazódott meg valójában.

Ruszkik Haza!

Független Magyarországot! 

Munkás-önigazgatást!

De mi valósult meg ebből?

Az igaz, hogy az oroszok hazamentek, de a Varsói Szerződés helyett lett a NATO, „a nagy testvér” helyett az Európai Unió diktatúrája – és a tankok helyett jöttek a bankok.

A függetlenségünket 1945-ben a nyugati hatalmak jóváhagyásával, szovjet fegyverek fenyegető árnyékában vesztettük el. Most a „rendszerváltó” pártjaink „jóvoltából” magunk adtuk fel?! Ma még annyira sem vagyunk függetlenek, mint az előző rendszerben, sem gazdaságilag, sem politikailag, sem értékrendünkben. Sötétség telepedett hazánkra. Hamis eszmék, élet- és nemzetidegen „értékrend” igazgatja (és izgatja!) mindennapjainkat, a pénz imádata és a gyűlölet mozgatja közéletünket. ’56 hősei nem ezt hagyták ránk.

A mai kétkezi munkás már szégyelli munkás-létét, származását. Lettek kisvállalkozók, menedzserek, ilyen-olyan titulussal rendelkező rabszolgák, akik egzisztenciális függőségükben elvesztették önállóságukat. A munkáscsaládok fiataljai jövőkép hiányában elvesztették kreativitásukat, munkaszeretetüket.  Ma úgy vélik: a virtuális világ adhat számukra menedéket.

’56 valós szellemét 2006 ősze idézte fel. Csakhogy 10 éve nem akadt egy Nagy Imrénk, aki a nép élére állt volna.

Most, hatvan év távlatából visszagondolva 1956-ra: nem a mostani Magyarország képe jelent meg előttünk, hanem valami szebb és igazabb lehetősége.

Ezt az Új képet mi, Emberek alkotjuk, mert a kezünkben van az ecset, s ennek a képnek a Vázrajza Készen áll, rajtunk múlik Életre keltése.

Ezen dolgozunk.

Budapest, 2016. 10. 21.

Tisztelet ’56 hőseinek, az igaz magyaroknak!

Tisztelet a bátyámnak, ’56 forradalmárjának!

 

Takács András

az Összefogás Magyarországért Párt elnöke

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.