Lemondott Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya

Két nappal azután, hogy napvilágra kerültek Kiss László úszókapitány 54 évvel ezelőtti nemierőszak-ügyének részletei és Kiss méltatlannak nevezte, hogy magyarázkodjon, csütörtökön már azt mondta, koncepciós perben ítélték el és lemondott.

„A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről” – írta Kiss László, a magyar úszóválogatott kapitánya.

Kiss Lászlót a hatvanas években csoportos nemi erőszak miatt jogerősen elítélték. A jelenleg 75 éves szakember 21 évesen, a Ferencváros úszójaként két másik társával követte el  tettét .

 

Nemi erőszak miatt három évet ült az úszókapitány

Kiss Lászlót 1962-ben ítélték el, később Egerszegi Krisztina edzője lett.Tovább

Kiss szerint „1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés”. Két napja a Népszabadságnak még azt mondta, méltatlan lenne 55 év után, ha magyarázkodni kezdene.

Bizonyítana

A csütörtöki lemondásához még hozzáfűzte: „az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtettem a szükséges lépéseket”. Azt állítja, a cselekményt nem követte el, írja az MTI.

“Szembesülnöm kellett azonban azzal, hogy tevékenységemet és személyemet jelenleg az ellenem folytatott sajtóhadjáratnak köszönhetően olyan mértékű közfelháborodás övezi, amely súlyosan megosztotta a sportszerető embereket. Jelenleg nem vizsgálom, hogy kinek és miért állhatott érdekében személyem ilyen fokú lejáratása és a korabeli híradásokban már közzétett esemény ismételt felelevenítése.”

Kijelentette, hogy az ítéletben foglalt cselekményt soha, semmilyen körülmények között nem követte el.

A tényt, hogy börtönben volt, eddig is elismerte, beismerő vallomást nem tett, erre utalt most ezzel a mondatával.

“Ugyanaz az ember vagyok, mint aki egy héttel vagy 50 évvel ezelőtt voltam! Világéletemben tisztességesen, a munkámért és ezáltal a magyar sportért éltem”

 

INDEX

 

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.