Én magyar vagyok

Török Stenczer Enikő: Én Magyar vagyok…

Irodalom

Én Magyar vagyok…

A Kárpátok öléből jöttem,
nem zöldhatáron szöktem,
mert tisztelem a rendet, a törvényt,
nem indítok lavinát, sem örvényt.
A tisztességre adok.
Én MAGYAR vagyok!

A Kárpátok öléből jöttem,
kicsit el is kenődtem.
A történelem; a leírt nevem,
anyanyelvem, hitem is mutatja
(magyar volt atyja, anyja).
Csak itt Magyarországon,
áhított Őshazámon,
neveztek párszor románnak.
Én MAGYAR vagyok!

A Kárpátok öléből jöttem,
ezt emelt fővel tettem,
sorsomnak ezerszer megköszöntem,
hogy józan alázatra tanított!
Otthon én “bozgor” voltam,
majd Itthon román lettem,
s bár mindkét kenyérből ettem,
mind egyformán szerettem.
A feketét, mert Otthon,
a fehéret, mert itthon
szorgos női kéz dagasztott.

Erdély szülötte lévén,
Székely őseim révén
vitát ezen nem hagyok,
vállalom, mint a nagyok:
Én MAGYAR vagyok!

“bozgor” román szó, jelentése hazátlan

Forrás: NIF  illetve http://www.poet.hu

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Én magyar vagyok bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. drbenegabor szerint:

  Magyarok!

  Gonda László, Kossuth téri néptribun, Molnár Tamás a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője, Gőbl György (Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesületének elnöke), valamint jómagam – felkérjük Önt, hogy a tizedik évfordulóra tervezett „VISSZATEKINTÉS 2006 ŐSZÉRE” című kiadványba írja le és juttassa el a drbenegabor@gmail.com címre 1-2 oldalon a 2006-os tapasztalatait, vagy az utólagos elemzését az akkor történtekről! (Legkésőbb augusztus 15-ig kell a kéziratnak a címre megérkeznie!)

  KIK a KOSSUTH TÉRIEK? „Akik hóban és sárban, hidegben és kánikulában, viharban és tűző napsütésben, de minden nap kiálltak a magyar emberek igazságáért. Sokan kinevették, kigúnyolták és megvetették ezért őket. Általában olyanok, akik az országért, a nemzetért semmire, magukért viszont mindenre képesek.” VG

  Tíz évvel ezelőtt a tüntetők petíciójának a nagyképűen nyegle elutasítása vezetett a Magyar Televízió székházának ostromához. Én kitervelt szándékosságra következtetek, amit az őszödi beszéd „kiszivárogtatása” vezetett be szeptember 17-én, s a tömeg hergelése követte 18-án, amikor a beolvasást megtagadták az állami TV vezetői. Majd az akkori és mai rendőri vezetők, a bíróságok és az ügyészségek szinte összekacsintva eltűrték a törvénytelenségeket – Gaudi Nagy Tamás jogvédő ügyvéd szavai szerint: az egymásnak falazó, így nem egyszer teljesen hamis vallomásokat tevő rendőrök gúnyt űzzenek a nemzeti érzéseinkből, és az állam alapvető feladatából az igazságszolgáltatásból – de Mi nem nyugodhatunk ebbe bele. Tudjuk, hogy az akkori politikai vezetés volt az atrocitások elrendelője és értelmi szerzője. Ezért nem engedhetjük feledésbe merülni a történteket, mert 2006 őszének bűneit tagadók, a történteket hamis színben feltüntetők megtévesztő propagandájára megfelelő válasszal kell élnünk. Ha rövidesen olyan nemzeti kormány kerül az ország élére, kik vállalni tudják majd az igazságot, legyen kezünkben egy igaz és sok magyar véleményét tartalmazó kiadvány a tényekről.

  Szülessen meg mielőbb egy nyomtatott és nagypéldányszámú VISSZATEKINTÉS 2006 ŐSZÉRE! (a tizedik évforduló előtt!) Egyúttal meghívjuk önt és barátait, rokonait a 2016-09-17-én a Kossuth Lajos téren megtartandó 10. évi megemlékezésre, amely délután 16 órakor fog kezdődni, s várhatóan 20 óráig tart.

  Szeged, 2016 Bene Gábor a Kossuth tér közjogásza
  KÉRLEK KÜLD TOVÁBB!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.